4 Temmuz 2018 Çarşamba

HEARTS OF İRON 4 TÜM HİLELER....

Hearts of Iron 4 çıktı ve oyunseverlerin beğenisini kazanıyor. 2. Dünya savaşını en gerçekçi şekilde yaşamak istiyorsanız mutlaka sizde deneyin.
Hileleri yazmadan önce bilmeniz gereken en önemli şey bu hile kodlarını çalıştırmak için étuşuna basmanızdır. Bir diğer önemli detay ise bu hilelerin IronMan Modunda çalışmadığıdır.

Hearts Of Iron 4 Hileler :

hoi4_hilelerimanpower = 10 Milyon İnsan Gücü
pp = 999 Politik puan ekler
Politik puanlarla ülke hedefleri, siyaset adamlarını ülkenizde tutmayı sağlarsınız.
research all = Bütün araştırmaları tamamlar.
Araştırma ağacındaki bütün araştırmaları gerçekleştirerek rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlar.
xp = 999 Bütün Tercübe Puanlarından Ekler.
Yeni ordu kurmak yada düzenleme yapmak istiyorsanız XP’ye ihtiyacınız olacak.
instantconstruction = Anında İnşa(Fabrika, Hava Savunma vb.)
Bayağı uzun süren fabrika yada altyapı inşaatlarını anında tamamlamanızı sağlar. Asker üretiminde geçerli değildir.
fow = Savaş Sisini ortadan kaldırır.
Savaşta rakibin üniteleri gizlidir. Bu gizlenmeyi ortadan kaldırır.
civilwar [<ideology>] [<target country tag>] = İç Savaş çıkartır.
Ülkelerde siyasi karışıklığa neden olur. örnek kullanımı civilwar fac tur yazdığınızda Faşistler Türkiye’de ayaklanır.
winwars = %100 Savaş puanı kazanırsınız.
Savaşı kazanmanızı sağlayan ve savaş sonları toprak paylaşımını sağlayan savaş puanı ekler.
allowdiplo = Bütün Diplomatik işleriniz tamamlanır.
add_equipment [amount] [type] = Ekipman Ekler.Örnek kullanımı ise add_equipment 200 Sonderkraftfahrzeug 251/20. Üretim kısmından ekipmanın tam adını öğrenebilirsiniz.
annex [ülke kodu] = Hedef ülkeyi ele geçirirsiniz. Örnek kullanımı annex USA yada annex d01, annex GER, annex TUR, annex FRA, annex ITA. Genellikle ülkelerin ilk üç harfidir. Fakat bazı durumlarda kısaltmaları geçerlidir.
updateequipments = Yeni bir teknolojiyi araştırdığınızda değişen asker eşyalarını anında günceller. Örneğin silah araştırması yaptınız ve silahların seviyesi arttı hemen bunu yazarak askerlerin silahlarını daha yeni teknoloji olan silahlarla değiştirirsiniz.
add_core [bölge idsi] = Bu kod sayesinde hedef bölgeyi yıllardır sizin vatandaşlarınızın yaşadığı bölge olarak atayabilirsiniz. id’leri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.
remove_core [bölge idsi] = Bölgedeki vatandaşlığınızı kaldırabilirsiniz. Yukarıdaki kodun tam tersidir.
instant_prepare = Deniz çıkarması yapacaksanız beklemek gerçekten sıkıcı. Gerekli şartlar ve konvoyların hazır olması çok uzun sürüyor. Bu kod sayesinde birliğinize çıkarma emrini verdikten saniyeler sonra karşı taraftasınız. Yani anında deniz çıkarmalarını gerçekleştirebilirsiniz.
Focus.AutoComplete = Ülke hedeflerinin tamamını tamamlar. Her bir hedef 70 gün sürdüğü için bu kod sayesinde rakiplerinize fark atabilirsiniz.Not: Kullanımı test edilmiştir. Hileyi yazdıktan sonra Focuslara başla demeniz gerekmektedir. Başla dedikten hemen sonra focus tamamlanacaktır. Bütün focusları tek tek açtıktan sonra kodu tekrar girin ve focusların hemen tamamlanma özelliğini kapatın aksi halde rakip ülkelerde bu hileyi kullanacaktır.
combatsound = Savaş zamanı çalan müziği çalmaya başlar.
nextsound = Sonraki şarkıyı çalar.
annex Ülke Tagı = O Ülkeyi ele geçirirsiniz bütün bölgeleri sizin denetiminize geçer. Örnek kullanımı annex USA, annex ENG, ülke id ve tadlarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.
Ülke İd ve kodları tam listesi için tıklayın.
Geçiçi Asker Üretim Hilesi:
Oyunun kurulu olduğu dizini açın. (Masaüstündeki Simgeye Sağ tıkla ve Dosya Konumunu Aç. Steam üzerinden satın alydısanız D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Hearts of Iron IV). Oyunun kurulu olduğu dizinde bulunan COMMON klasörünü açın. ardından UNITS klasörünü açın ve hızlı çıkmasını istediğiniz ünitenin dosyasını Not Defteri ile açın.
Örneğin infantry dosyası bizim piyade birliklerimizin olduğu dosya. Bu dosyada bulunan training_time = 90 yazan yeri training_time = 10 ile değiştirdiğinizde birlikleriniz 10 günde eğitilecektir. Yalnız şunu unutmamak gerekir, birliklerinizi Topçu ve destek üniteler ile geliştirdiyseniz o destek birimlerin üretimi için gerekli malzemeyi ve eğitim süresini beklemek zorunda kalacaksınız. Bunun içinde yine artillery, anti_tank gibi dosyalarda  training_time = 120 yazan yerdeki süreleri kısaltabilirsiniz.
Not: Bu hile bütün ülkelerde geçerli olacaktır. Ayrıca dosyalarda bir takım değişiklik yapılacağı için dosyalarınızın yedeğini almanızı öneririz.
Şuan anında asker üretim hilesi malesef yok ama bulunduğunda yazımıza eklenecektir. Hoi4 hileleri için tek yapmanız bu sayfayı takip etmek.. Bu arada Hoi 3 hileleri hoi4’te çalışmıyo
Previous Post
First

About Author

1 yorum: